Apel

Com’ON, let’s START together!

Com’ON SM este un proces participativ pentru tineret a cărui primă ediție are loc în 2023. Ideilie propuse de tineri din Satu Mare sunt votate online de comunitatea sătmăreană - și, ulterior, primele 15 clasate sunt premiate cu cel mult 3000 de RON din fonduri asigurate de Primăria Municpiului Satu Mare. Pasul final și esențial este punerea inițiativelor în practică de către tineri.

 

Cu alte cuvinte, Com'ON este un proces adresat tinerilor, bazat pe principiile bugetării participative, bazat pe trio-ul:

 

 

 

susținătorul financiar – adică Primăria Satu Mare

un grup de tineri – adică voi

membrii comunității – adică sătmărenii

factorul de decizie care hotărăște să delege decizia către public

tineri cu idei creative și gata să le pună în practică

oameni care locuiesc, studiază sau lucrează în Satu Mare, care decid prin vot care dintre inițiative sunt cu adevărat favorabile orașului și care trebuie implementate

 

 

Bine-bine, dar ce trebuie făcut?

Trimiterea ideilor - Orice grup de tineri format din cel puțin trei membri cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani care poate transforma o idee într-un plan de acțiune este binevenit să aplice. Un grup poate propune oricâte inițiative dorește, din care pot fi premiate maximum două.

Când: 6 septembrie – 3 octombrie, ora 23:59

   
 

Evaluare tehnică - Ideile propuse sunt supuse unei evaluări tehnice pentru a se verifica dacă sunt eligibile (în conformitate cu regulamentul).

Când: 3 octombrie - 9 octombrie

   

Vot - Orice persoană care locuiește, lucrează sau studiază în Satu Mare poate vota pentru maximum 10 idei. Procedura de vot se desfășoară online.

Când: 10 octombrie - 24 octombrie, ora: 23:59

   
 

Premierea - Ideile sunt premiate în ordine descrescătoare în funcție de numărul de voturi, dacă au strâns minimum 30 de voturi. 

Când: începând cu 25 octombrie

   

Implementare - Grupurile de tineri își pun în practică ideile sub monitorizarea echipei de management Com'ON.

Când: 1 noiembrie - 15 decembrie

  

So let’s START together!

 

Ți-am stârnit interesul?

Uite ce te-ar mai putea ajuta:

Procesul participativ Com’ON Satu mare este finanțat de Primăria Municipiului Satu Mare, implementat de Centrul Cultural G.M. ZAMFIRESCU și Grupul PONT.

Scrie-ne pe Messenger