Procedură vot

În următoarea etapă, cea a votului public, cetățenii din Satu Mare vor decide care dintre inițiative vor fi susținute și implementate, respectând principiul bugetului participativ. 

Cine poate vota? 

Orice persoană care locuiește, studiază sau lucrează în Satu Mare, și are peste 14 ani la data votului. O persoană poate să voteze un număr maxim de 10 inițiative. O inițiativă nu poate primi mai mult de un vot din partea unei persoane. Un vot deja exprimat nu mai poate fi retras. Vă încurajăm să vă folosiți toate voturile. 

Cum se poate vota? 

Votul poate fi exprimat pe pagina web comonsm.ro (accesează secțiunea VOTEZ IDEILE) intrând pe descrierea detaliată a unei inițiative și apăsând butonul VOTEZ. Pentru ca votul să poată fi exprimat, persoana în cauză trebuie să fie autentificat pe site cu numele, numărul de telefon și codul de verificare primit în SMS.  

În primele trei zile de vot, sistemul este încă în testare, în cazul în care apar orice fel de probleme, organizatorii așteaptă sesizări prin e-mail la hello@comonsm.ro sau pe pagina de Facebook a G. M. Zamfirescu pentru a putea oferi orice clarificare necesară. 

Cum sunt clasificate ideile după vot?   

Toate ideile cu cel puțin 30 de voturi vor fi incluse în clasamentul final. Ideea fiecărei echipe cu cele mai multe voturi va fi apoi clasată de la ideea cu cele mai multe voturi la cea cu cele mai puține voturi. Apoi va fi clasificată a doua idee cea mai votată de la fiecare echipă și așa mai departe.  

Unde se poate urmări numărul de voturi pentru fiecare inițiativă?

Voturile exprimate pot fi vizualizate la descrierea fiecărei idei în parte. Lista finală a rezultatelor va fi publicată în cursul zilei de 25 octombrie 2023, pe acest website. 

Care inițiative au intrat în etapa de vot?

Toate inițiativele au fost supuse unei verificări tehnice care au ținut de caracterul clar și concis al descrierii inițiativei și îndeplinirea unor condiții de bază cu privire la inițiative: vezi regulament aici. Toate inițiativele care au îndeplinit aceste condiții (prin descrierea originală sau prin completările primite în procesul de verificare tehnică) au avansat în etapa de vot public.

Care este perioada de derulare a etapei de vot?

Votul se derulează în perioada 10-24 octombrie, ora 23:59.

Scrie-ne pe Messenger