Street Art in the Park
Creative Aliens
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Creative Aliens este un grup de extratereștrii talentați al Liceului de Arte „Aurel Popp” Satu Mare.

Locul derulării 

Parcul UFO Micro 17

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

Parcul UFO este un hub important al tinerilor din Satu Mare, un loc care este frecventat zilnic. În acest parc se desfășoară diferite activități precum baschet, skating, volei, tek ball și se organizează evenimente, „La dâmburi”. Ideea propusă de noi constă în înviorarea parcului UFO situat în Micro 17, prin realizarea unor lucrări colorate pe betonul din jurul terenurilor de sport. Dorim să schimbăm vizual imaginea parcului, să însuflețim betonul prin culori vii, să-i dăm un aspect plăcut.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

Dorim ca activitatea noastră să fie una care formează și unește comunități, astfel că vom invita tinerii să participe și le vom oferim ocazia să facă parte din aceasta experiență inedită prin care își pot exprima creativitatea prin artă stradală. Derularea activității plănuim pe trei zile, miercuri, joi și vineri. În prima zi echipa pregătește suprafețele destinate vopsirii (curățarea, desprăfuirea și spălarea suprafețelor), în etapa următoare schițează pe beton compozițiile gândite. După aceste etape urmează executarea lucrărilor. În timp ce echipa lucrează, totodată coordonează și oferă sprijin celor care doresc să participe la activitatea noastra creativă. Nu uităm nici de cei mici, pictăm jocuri educative și interactive precum sotron sau x și 0.

Cărei nevoi a comunității sătmărene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

Îmbunătățirea vizuală a zonei, motivarea tinerilor de a crea ceva frumos, estetic, dezvoltarea spiritului de echipă, munca împreună pentru comunitate.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani)

Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)

Tineri iubitor de artă stradală, graffiti.

Cum doriți să promovați această idee?

Dorim să promovăm prin: afișe, social media (instagram, facebook, snapchat etc.)

Care credeți că va fi efectul derulării ideii voastre?

Menționăm că avem experiență în street art, câțiva dintre noi am mai pictat pe pereți, iar în urmă cu trei ani, skatepark-ul din Micro 15 a fost coordonat și pictat de artista/profesoara Mitroi Timea și elevii școlii gimnaziale „Bălcescu-Petőfi”. Lucrarea realizată pe atunci a schimbat radical imaginea parcului, tinerii bucurându-se de spațiu, care arată bine și astăzi. Considerăm că proiectul propus este unul practic si va aduce multă bucurie, iar pe termen lung va avea un impact pozitiv asupra locuitorilor/vizitatorilor, locul devenind mult mai primitor și de ce nu, prețios.

Înapoi la idei

Galeria foto
Scrie-ne pe Messenger