HelpSCOOTER
Helpscooter
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem o echipă formată din tineri entuziasmați din cadrul Tineretul Maltez Satu Mare.

Locul derulării 

În municipiul Satu Mare

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

Aceasta ar fi o activitate desfășurată în teren, în care dispozitivul ar facilita în mod semnificativ accesul la beneficiari.Dispozitivul ar servi pentru a ajunge la beneficiarii din program, ușurându-le astfel dificultățile cotidiene asociate vârstei înaintate. Utilizarea dispozitivelor care facilitează programul este disponibilă pentru tineri sub 16 ani; având în vedere siguranța, scuterele pot fi folosite doar de persoanele cu vârsta peste 16 ani.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

Vizitarea persoanelor în vârstă oferirea mesei calde zilnic

Cărei nevoi a comunității sătmărene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

Această inițiativă se adresează tinerilor din societate, încurajându-i să se implice în activități caritabile și oferindu-le un exemplu despre cum se poate combina utilul cu plăcutul.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)

Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)

Grupul țintă al programului sunt persoanele în vârstă aflate în situații vulnerabile.

Cum doriți să promovați această idee?

Ideea ar fi promovată în zilele noastre folosind mijloace moderne accesibile aproape tuturor, precum "social media". De asemenea, scuterele ar fi echipate cu o marcă distinctivă, reprezentând logo-ul programului ComON SM.

Care credeți că va fi efectul derulării ideii voastre?

Implementarea acestei idei are numeroase impacturi pozitive, cel mai important fiind faptul că numărul beneficiarilor din program ar putea crește datorită utilizării scuterelor, deoarece aceste dispozitive scurtează semnificativ timpul de călătorie pentru voluntari, timp pe care l-am dedica extinderii programului. Există și un posibil impact secundar pozitiv, care ar putea stimula interesul tinerilor pentru implicarea în caritate ca voluntari, motivându-i să exploreze domeniul social. Tehnologia modernă permite îngrijirea eficientă și plăcută a persoanelor în vârstă, atrăgându-i pe tineri către această profesie.

Înapoi la idei

Scrie-ne pe Messenger