„Graffiti Zone”
Graffity Zone
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem o echipă formată din prieteni racolați de un alt prieten să vandalizăm orașul în mod legal. Adică să-l înfrumusețăm prin culoare! Ce vrem să facem e să le permitem artiștilor cu graffity să aibă un loc unde să se exprime în mod legal, fără să fie puși în situații de a fugi de poliție sau a vandaliza clădiri și instituții de natură istorică.

Locul derulării 

Pentru a stabili o locație de derulare a proiectului aș vrea să solicit o cerere de la primărie unde să cer ca spațiu de lucru picioarele podurilor dein oraș, precum și bazinul din parcul UFO

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

Scopul proiectului este de a crea o zonă unde artiștii tineri și pasionați de graffiti să poată să se exprime liber, fără să încalce legea, precum și a da puțin mai multă culoare orașului.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

În primul rând vom trimite o cerere la primărie pentru a solicita un spațiu de uz permanent pentru acest proiect, astfel încât zona să fie deschisă permanent pentru ca artiștii locali să poată să se exprime. Cel de al doilea pas este promovarea proiectului ca un proiect deschis, unde poate participa oricine, oricând, trebuie doar să vină și să se exprime, fie că folosește materiale achiziționate pentru proiect, sau materiale proprii. Al treilea pas ar fi achiziționarea materialelor de care avem nevoie, cum ar fi șpreiuri, măști sau o scară, pentru a ajunge în zonele mai înalte. Ultimul pas constă în stabilirea unei zile de deschidere a spațiului, în care să se adune tineri sătmăreni, să ia un șprei și să se exprime prin artă!

Cărei nevoi a comunității sătmărene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

Consider că deja sunt mulți tineri în oraș care sunt pasionați de graffiti, după cum se pot observa diverse lucrări ale acestora făcute în mod ilegal. Prin acordarea unui spațiu special pentru exprimare prin culoare, multe din clădirile ce aparțin de persoane fizice, comunități sau monumente istorice nu vor mai fi țintite pentru asta. Iar tinerii se vor putea exprima și distra în voie!
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani)

Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)

Grupul țintă al acestui proiect sunt artiștii locali și tinerii pasionați de culoare!

Cum doriți să promovați această idee?

Vom promova proiectul prin social media, prin postări și afișe, precum și un mic formular de înscriere pentru a ne face o idee legată de câți oameni vor să vină. De asemenea am putea cere ajutorul unor ONG-uri din oraș, precum SamStudia!

Care credeți că va fi efectul derulării ideii voastre?

Tineri fericiți și mai puține zone vandalizate de aceștia!

Înapoi la idei

Scrie-ne pe Messenger