Să dansăm împreună!
JUST DANCE
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem niste tinere, pasionate de educația preșcolarilor dar si pentru un stil de viata sanatos. Copiii au această înclinație nativă de a se exprima prin mișcare. Prin activitati de dans în aer liber cautam sa aducem un plus de valoare activităților educative desfășurate outdoor.

Locul derulării 

Ne-am dori să derulăm acest eveniment săptămânal în locația: curtea Grădiniței cu Program Prelungit Nr.11 sau in interior: Aleea Postăvaru nr.1, Satu Mare. flashmob-Piata 25 Octombrie SM.

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

Dorim să organizăm "o clasă" uriașă de dans în aer liber, aceasta va fi activitatea principală care să determine copiii, părinții voluntari să participe la eveniment. Mai mult decât atât, din dorința de a crea o comunitate de încredere, unde să putem continua acest drum în formarea unui mediu educativ activ , vom avea o zonă de socializare unde vom pune la dispoziție zona de hidratare, alimente sănătoase și vom modera diferite discuții cu scop educativ cu participanții.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

În prima parte a zilei, o dată pe săptămână, ( 8.11.2023, 15.11.2023, 22.11.2023,29.11.2023,6.12.2023,13.12.2023) începând cu ora 11,30 vom susține o activitate de dans în aer liber, cu aproximativ 200 copii, îndrumați de un profesionist. Această activitate vine în întâmpinarea nevoii de mișcare a copiilor, mai mult decât atât, desfășurat în mod organizat, în aer liber, beneficiile se amplifică. Proiectul ne dorim să se finalizeze cu un flashmob ,, Să dansam împreună” pentru o viață sănătoasă și armonioasă în care să implicăm toți copiii grădiniței si din alte grădinițe , părinți voluntari, invitați in locația Piața 25 Octombrie Satu Mare.

Cărei nevoi a comunității sătmărene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

Pornind de la nevoia copiilor de a beneficia de timp de calitate desfășurat în aer liber, am ales ca plus valoare educativă și îmbinarea dansului, prin implicarea unei mișcări structurate, combinată cu muzica. Comunitatea copiilor din grădiniță si din afara grădiniței , părinți, bunici ar beneficia astfel de avantajele acestor arte , printre altele, și de corectarea posturii, îmbunătățirea mobilității și o stare de bine.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani)

Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)

Dansul este pentru toată lumea cu dorință și posibilitate de mișcare. Copiii cărora se adresează proiectul au vârsta cuprinsă între 3-5/6 ani) și încurajăm orice adult,( voluntar) indiferent de vârstă, să dea o șansă unei astfel de activități să vadă ce beneficii poate experimenta.

Cum doriți să promovați această idee?

Echipa de proiect va crea materialele informaționale și contentul vizual pentru postările de pe social media. Pentru acest proiect vom colabora cu un specialist în dans modern și de societate care își va folosi expertiza pentru a aduce în atenția publicului țintă activitatea

Care credeți că va fi efectul derulării ideii voastre?

Prin activitățile de dans desfășurate în aer liber ne dorim să contribuim activ la îmbunătățirea stării de bine a copiilor, mai mult decât atât să fim un exemplu de bună practică în comunitatea educațională sătmăreană.

Înapoi la idei

Scrie-ne pe Messenger