”Ziua dovleacului”
The pumpkins
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem un grup de tinere educatoare respectiv mămici de copii năzdrăvani. În fiecare sfărșit de toamnă copii noștrii dar și cei de la grădi ne asaltează cu ideile lor de a sărbători Haloweenul. Nu dorim să promovăm povești cu vrăjitoare și spirite rele, insă am dori să le satisfacem curiozitatea și să facem din acest eveniment o sărbătoare a noastră, o sărbătoare prin care să marcăm sfărșitul toamnei intr-un mod mai ,, pașnic “, și în același timp atractiv și educativ pentru copii.

Locul derulării 

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 11, Satu Mare, Aleea Postăvaru, Nr. 1

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

Dorim să marcăm sfârșitul toamnei, printr-o sărbătoare – eveniment desfăsurată la Grădinița nr. 11, sub genericul ,, Ziua dovleacului. Copiii împreună cu părinții lor să participe la ateliere precum: - Sculptură de dovleci haioși - Poze haioase în cadran de dovleac - Decorare dovleci - Decorare brioșe cu dovleci - Tablouri din sămburi de dovleci - Dansul dovlecilor In final dorim să facem o plimbare prin cartier într-un lung șir indian pentru prezentarea dovlecilor personalizați.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

- Promovarea evenimentului prin postere, afișe, pe grupurile de socializare - Pregătirea materialelor pentru ateliere - Organizarea spațiului - Desfățurarea propriu zisă a evenimentului - realizarea unui colaj de poze pentru mediatizare

Cărei nevoi a comunității sătmărene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

Ideea noastră cred că răspunde nevoii părinților de a petrece timp de calitate alături de copii lor, de a socializa cu alte persoane preocupate de creșterea și educarea copiilor mici, cunoașterea unor modalităși concrete de a crea oportunități și pretexte de a fi împreună, de a ne simți bine în spiritul unor mesaje pozitive care să satisfacă curiozitatea copiilor dar în același timp de a fi acolo, alături de ei pentru a transmite acele mesaje pozitive.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani)

Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)

Nu avem

Cum doriți să promovați această idee?

Ne dorim să promovăm ideea noastră online pe grupurile de socializare ale părinților.

Care credeți că va fi efectul derulării ideii voastre?

Ca în poveşti, dovlecii se vor transforma , în funcţie de imaginaţie, în chipuri vesele sau triste, căsuţe sau chiar caleşti. Ne dorim să fie o alternativă de a marca sfărțitul toamnei prin aducerea unor vechi traditii din satele romămești în care țăranii împreună cu copiii lor sculptau dovleci. Fiind un aliment sănătos credem că va fi preluat mai mult în alimentația copiilor.

Înapoi la idei

Scrie-ne pe Messenger