Spațiu de Studiu În Aer Liber Cu Mini Bibliotecă, Conexiune La Internet și Zone de Lucru pentru Studiu și Activități Extrașcolare.
Out of Kumon Satu Mare
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Salut ! Noi suntem Out Of Kumon Satu Mare și scopul nostru este să luăm decizii importante cu un impact puternic pentru acest oraș frumos în mișcare . Grupul nostru e format din liderul grupul , Andrei, alături de ceilalți membrii : Tudor, Matei , Iarin. Ne -am format din dorința de a implementa un proiect cu valoare și de a putea face o diferență când vine vorba de a creea conexiuni, relații sociale între persoane și pentru a face un loc mai prietenos cu tinerii din Satu Mare.

Locul derulării 

Parcul Liniștii

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

Spațiul de studiu în aer liber este o idee care vizează crearea unui mediu în care elevii pot învăța, lucra și concentra în timp ce se bucură de beneficiile naturii și al aerului liber. Această zonă de studiu ar urma să fie prevăzută cu zone de lucru cu mese și scaune, conexiune la internet, o mini bibliotecă în aer liber și alte facilități cu resurse adecvate pentru învățare. Dorim să oferim un spațiu reconfortant pentru studiul în aer liber , promovând sănătatea, bunăstarea și creativitatea.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

Activitățile pe care dorim să le propunem în cadrul realizării acestei idei sunt : studiul / învățatul în aer liber, într-un mediu potrivit și plăcut, activități de voluntariat și alte proiecte comunitare, evenimente sociale / networking, cursuri și workshop-uri.

Cărei nevoi a comunității sătmărene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

Noi considerăm că proiectul nostru satisface nevoile tinerlor de a se deconecta de la mediul tehnologiei, transformând studiul într-o activitate mai interactivă și cât mai naturală . Înlocuind nenumăratele orele pierdute petrecute pe telefon cu studiul și îmbrățișarea treptată a învățatului într-un mediu diferit, elevii / studenții / artiștii se vor simți mai confortabili să își desfășoare studiile școlare / extrașcolare într-un asemenea loc. Noi, tinerii, avem nevoie de oportunități de a interacționa și de a colabora cu alți tineri și alți profesori. Aceste spații în aer liber pot deveni locuri de întâlnire și de lucru în echipă, contribuind astfel la dezvoltarea abilităților sociale. Un spațiu de studiu în aer liber oferă flexibilitate în alegerea locului și a modului în care vor învăța, ceea ce poate îmbunătăți angajamentul și rezultatele lor academice, dar poate fi și o modalitate bună de a reduce stresul și anxietatea.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani)

Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)

Grupul țintă pe care proiectul nostru îl are în vedere sunt studenții, elevii, artiștii și oricare alt grup de cetățeni care doresc să își petreacă timpul studiind sau relaxându-se în aer liber.

Cum doriți să promovați această idee?

Dorim ca ideea noastră să fie promovată la nivelul tuturor școlilor din oraș, prin intermediul postărilor social-media pe conturile de Facebook / Instagram ale școlilor / elevilor și prin distribuirea afișelor cu rol informativ în restul orașului.

Care credeți că va fi efectul derulării ideii voastre?

Un spațiu de studiu în aer liber ar încuraja studenții și profesorii să își mute activitățile de învățare în mediul natural. Acest fapt ar aduce multiple beneficii, cum ar fi îmbunătățirea concentrării și a creativității, reducerea stresului și a oboselii, și promovarea unui mediu mai interactiv și dinamic pentru predare și învățare în mediul școlilor. Petrecerea timpului în natură are un impact pozitiv dovedit asupra sănătății mentale și a celei fizice. Un spațiu de studiu în aer liber ar crea oportunități pentru oameni de a scăpa de aglomerația urbană și de a se bucura de aer curat și spațiu verde. Acest lucru poate contribui la reducerea anxietății, depresiei și a altor probleme de sănătate mentală.

Înapoi la idei

Galeria foto
Scrie-ne pe Messenger