QuizNight în limba română
You(th) are the future!
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem un grup de tineri care vedem în fiecare zi că studenții și tinerii maghiari au uneori probleme în a vorbi limba română. Credem că ar fi posibil să exersăm împreună limba română într-un mediu mai prietenos. Scopul nostru este să creăm o comunitate în care indiferent de limba pe care o vorbești, te poți simți ca acasă.

Locul derulării 

RED HAT YARD

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

Studenții și tinerii maghiari au uneori probleme în a vorbi limba română. Ne-am găndit la o seară de quiz cu echipe formate din tineri maghiari și români. Ne simțim bine, ne cunoaștem mai bine și lucrăm împreună în echipă. Quizul va fi în limba română și vom avea o evaluare la sfârșit cu ajutorul doamnei profesoare Kaitar Roxana. Scopul nostru este să creăm o comunitate în care indiferent de limba pe care o vorbești, te poți simți ca acasă.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

Organizăm o seară de quiz la cafeneaua Red Hat Yard . Cu desfășurarea jocului ne ajută Nodconcept Satu Mare, care moderează procesul jocului și pregătește întrebările. Facem echipe mixte compuse din tineri maghiari și romăni. Evenimentul se va desfășura in limba română. Vrem o atmosferă faină în care tinerii care au probleme cu exprimatul în limba română sunt ajutați de ceilalți jucând jocul. Și ne ajută și profesoara de limba română D-na Kaitar Roxana, Participantii primesc si un ceai sau un suc din partea noastră, și comandăm și mâncare (pizza) astfel încât să putem crea o adevărată atmosferă de petrecere cu prieteni. Seara este incheiată, cu o evaluare unde vorbim despre greșeli comune care apar în exprimarea limbii și dăm și sfaturi care ajută să învețe mai ușor.

Cărei nevoi a comunității sătmărene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

Am primit foarte multe feedbackuri unde vedem tineri maghiari care nu vorbesc sau nu vor să vorbească lima română că le este rușine să facă greșeli. Vrem o comunitate alcătuiți din tineri inteligenți care se ajută unul pe altul, sau poate se nasc și prietenii pe viață. Cum am mai scris, scopul nostru este să creăm o comunitate în care indiferent de limba pe care o vorbești, te poți simți ca acasă.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)

Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)

Stundenți Tineri Copii

Cum doriți să promovați această idee?

Folosim platforma facebook, instagram, bereal și putem cere ajutor și de la tinerii care participă la eveniment să promoveze evenimentul. Vorbim cu școli și cu organizații de tineret să ne ajute la promovare.

Care credeți că va fi efectul derulării ideii voastre?

Cum am mai scris, scopul nostru este să creăm o comunitate în care indiferent de limba pe care o vorbești, te poți simți ca acasă. Vrem să reducem și conflictul creat între români și maghiari. Tinerii sunt mai inteligenți și văd că defapt nici nu există conflict. Sperăm că se nasc și prietenii între tineri și este numai un început la un proiect mai mare.

Înapoi la idei

Scrie-ne pe Messenger