„Orașul nostru prin obiectivul telefonului tău” / „Városunk telefonod lencséin keresztül”
Wave
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Echipa noastră este una alcătuită din trei prieteni, care au o pasiune comună, fotografia. Pasiunea comună a format o relație foarte bună între noi si astfel putem să lucrăm cu un zâmbet mare pe față de fiecare dată, lucru pe care vrem să reflectăm si prin proiectele pe care o facem împreună. Prietenia a fost formată în timpul anilor de liceu, unde ne-am întălnit si am descoperit această pasiune comună, iar după doi ani putem să spunem, că ne-am devenit colegi si prieteni foarte buni.

Locul derulării 

Colegiul Național ,,Kölcsey Ferenc'', Liceul Teologic Romano Catolic Hám János, Liceul Teologic Reformat Satu Mare

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

Ideea noastră are ca scop să o curajeze pe elevii din liceele maghiare din Satu Mare să creeze fotografii frumoase în orasul nostru cu telefoanele lor din care o să facem o expoziție în liceele maghiare. Înainte de începutul concursului facem videouri în care prezentăm pentru ei cum să cuprinde imagini frumoase cu un smartphone, puse pe pagina de Facebook a concursului, accesibil printr-un QR code găsit pe posterele puse în scolile unde o să fie expozate pozele.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

Prima activitate care vrem să realizăm prin această idee, este un concurs de fotografiere care curajează pe elevii din liceele maghiare să plimbe prin Satu Mare cu ochii deschisi si cu telefonul în mână, capturând imagini frumoase prin orasul nostru minunat. Această parte a concursului vrem să realizăm în perioada 5 noiembrie- 17 noiembrie, dar si noi vrem să dăm o mână de ajutor pentru elevi, de aceea pe pagina de Facebook care are scop promovarea concursului punem niste videoclipuri în care arătăm pentru elevi cum să facă pose frumoase cu telefonul lor. O altă activitate ar fi festivitatea de premiere care ar fi ținută la The Tavern Pub pe data de 18 noiembrie, iar ultima parte a ideii ar fi expoziția fotografiilor realizate de elevi în cele 3 licee maghiare.

Cărei nevoi a comunității sătmărene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

În opinia noastră această idee va ajuta pe elevii din liceele maghiare din Satu Mare să descopere si să vadă cât de frumos este orasul nostru, explorând creativitatea lor si fotografiind cu un dispozitiv, care poate face fotografii frumoase si este în buzunaul aproape tuturor oamenilor de pe lume, un telefon mobil. Din acest lucru toată lumea poate să profiteze, pentru că tinerii o să viziteze locuri frumoase prin Satu Mare, iar comunitatea Sătmăreană o să aibă niste oameni creativi în viitor care iubesc orasul nostru.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)

Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)

Grupul nostru de țintă sunt elevii din licee, care în opinia noastră sunt viitorul lui Satu Mare si au o creativitate foarte mare în ei, care trebuie să fie scoasă si din care toată lumea poate să profiteze.

Cum doriți să promovați această idee?

Ideea vrem să promovăm cu postere puse în scoli, pe care poate fi găsită un cod QR care ghidează pe cei interesați pe pagina de Facebook, o altă metodă de promovare, unde putem pune videoclipurile educative despre fotografierea cu telefonul si fotografii cu scop de promovare a concursului nostru.

Care credeți că va fi efectul derulării ideii voastre?

Noi cu aceasta idee vrem să ajutăm pe tinerii din liceele maghiare să scoate în evidența creativitatea lor si felul in care văd orasul nostru minunat.

Înapoi la idei

Scrie-ne pe Messenger