Suntem 3 elevi din Satu Mare uniți de voluntariat. Toți trei suntem coordonatori la diferite proiecte și organizații din oraș, crescuți în 3 cartiere diferite din Sătmar. O echipă diversă, formată dintr-un tip și 2 tipe, Bariere-n Cartiere sunt 3 liceeni care vor să optimizeze viața cotidiană a vecinilor noștri, cât și a noastră.
Locul derulării
Cartierul Micro 16, specific aria de pe malul Someșului, unde există deja un spațiu amenajat lângă dig.
Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.
Vom reabilita spațiile destinate publicului de lângă digul din Micro 16, totodată le vom și dezvolta. Acest lucru va fi realizat prin mai multe mici lucruri, care se vor implementa treptat: amenajarea unei zone special pentru picnic (puțin ferită de zonele de grătare deja existente), amplasarea unei zone acoperite (pentru ca publicul să poată utiliza spațiul chiar și în caz de ploaie), amplasarea a mai multor gunoaie de colectare selectivă pentru a fi mai sustenabili.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?
Elaborând peste ceea ce am scris mai sus. Creearea unui foișor din lemn în partea mai apropiată de dig, similar cu cele găsite în campusurile studențești din Timișoara, construit cu scopul de a putea oferi umbră și acoperire față de ploaie. Acest lucru ar ajuta și zona de picnic. În cazul în care scopul idei este prea mare, putem să ne axăm strict pe reabilitarea zonei deja existente, prin amplasarea unor plase pentru mesele de ping-pong, sau chiar unui plase de volei similar cu cea din parcul UFO.
Cărei nevoi a comunității sătmărene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?
Personal, folosim destul de des zona de lângă dig pentru ieșiri cu prietenii, dar de fiecare dată când plouă, e inacesibilă. Nu ne deranjează ideea de a păși prin puțin noroi, dar lipsa de umbră vara sau adăpost în celelalte anotimpuri, nu e benefică pentru spațiile existente.
Nevoia în sine, atunci, este cea de a avea un spațiu umbrit, rezilient, în zona digului. Cartierul micro 16 a luat viață când au fost prima oară amplasate echipamentele, dar cu timpul, acestea s-au deteriorat.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani)
, Persoane în vârstă (peste 60 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Locuitorii cartierului micro 16.
Totuși, cu puțin marketing pe paginile primăriei, spațiul ar putea deveni un parc utilizat de întreg orașul, similar cu o Grădina Romei mai mică
Cum doriți să promovați această idee?
Word of mouth și câteva postări pe paginile primăriei. Pentru inaugurarea foișorului, am putea demara o partidă de fotbal în comunitate, ceva cât se poate de banal.
Care credeți că va fi efectul derulării ideii voastre?
Cartierul micro 16 va avea mai mulți vizitatori, totodată zona respectivă va fi mult mai utilizată de întreg cartierul.