Light Up The UFO
Cercetașii Extratereștri
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem trei tineri din Satu Mare implicați în multe activități de voluntariat numiți Andrei Rus(17 ani), Diana Dragoș(16 ani) și Larissa Zimbru(17 ani). Ne-am format echipa printr-o prietenie de lungă durată și prin inițiativa de a rezolva problemele întâlnite în societatea noastră. De asemenea, dorința de a îmbunătăți infrastructura spațiilor de agrement sătmărene a influențat decizia de a ne forma o echipă.

Locul derulării 

Parcul UFO, cartierul Micro 17, localitatea Satu Mare, județul Satu Mare.

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

Am identificat o problemă specifică Parcului UFO, aceasta fiind că anumite zone nu sunt luminate îndeajuns, fapt care poate duce la accidentări și alte incidente cu adevărat grave. Ideea noastră constă în a amplasa instalații luminoase cu încărcare solară pe suprafața parcului.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

1. Obținerea aprobării Primăriei Satu Mare 2. Cumpărarea materialelor necesare 3. Plasarea instalațiilor luminoase pe suprafața parcului 4 Realizarea unei fișe de feedback și monitorizarea rezultatelor obținute

Cărei nevoi a comunității sătmărene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

Noi considerăm că ideea noastră răspunde nevoii de siguranță și de o infrastructură actualizată a zonei de agrement localizate în cartierul Micro 17. De exemplu, conform site-ului presasm.ro, în data de 5 noiembrie 2022, a fost găsit un cadavru în Parcul UFO (https://www.presasm.ro/foto-descoperire-macabra-in-micro-17-cadavru-gasit-in-parcul-ufo/). În opinia noastră, un factor considerabil a fost lipsa siguranței asigurate de lumina inexistentă.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani) , Persoane în vârstă (peste 60 de ani)

Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)

Totalitatea sătmărenilor, în special copiilor, sportivilor și locatarilor din zonă, persoane care frecventează acest parc.

Cum doriți să promovați această idee?

Prin comunicate de presă și interviuri privind inițiativa noastră.

Care credeți că va fi efectul derulării ideii voastre?

Mai multe persoane vor frecventa Parcul UFO. Gradul de siguranță va fi considerabil ridicat. Se vor derula mai multe proiecte în acest spațiu. Creșterea interesului primăriei în zonele de agrement sătmărene.

Înapoi la idei

Scrie-ne pe Messenger